loading1
loading2
alt

Save The Date: 20 November Match Day 2023

category

News

author

Saskia den Hartigh

Op 20 november 2023 organiseert het Netherlands Institute for Conservation+Art+Science+ (NICAS) de jaarlijkse Match Day. Op deze dag kunnen (beginnende) (museum)onderzoekers en fondsen elkaar ontmoeten rondom erfgoedonderzoek en mogelijke samenwerkingsprojecten.

Deze editie heeft als thema Museaal onderzoek naar roerend erfgoed – de dynamiek van objecten. Daarmee richt het zich op de veranderingen die objecten tijdens hun bestaan ondergaan. Hoe verschillen zij vandaag de dag van het moment dat ze gemaakt werden? Welke invloed hebben die veranderingen op de manier waarop we deze objecten waarnemen, ervaren en waarderen? En hoe kunnen we omgaan met deze veranderingen?

Het NICAS organiseert de dag met verschillende partners om te informeren over de mogelijkheden die er zijn voor objectgericht onderzoek en de financiering daarvan. De Match Day biedt volop gelegenheid voor onderzoekers van verschillende disciplines en instellingen om ideeën uit te wisselen, samenwerkingspartners te vinden en contact te leggen met fondsen die projecten ondersteunen.

Meer informatie over het programma en aanmelding volgt na de zomer, maar noteer nu alvast de datum in de agenda!

Plaats: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (Smallepad 5, Amersfoort)
Datum: 20 november 2023
Tijd: 11.00 – 18.00 uur